Še en teden…

Opomniki so nastavljeni, seznam nalog pripravljen in upam, da bo kmalu čim več nalog obkljukanih z “opravljeno”. Tiste najbolj nujne so že opravljene, kot so prijava za odobritev potovanja v Avstralijo, pridobitev dovoljenja za potovanje skozi področja, kjer živijo Aborigini, ureditev zdravstvenega zavarovanja in kontrola veljavnosti potnih listov. Čaka nas še online check-in, ki pa ga lahko naredimo šele en dan pred odhodom.

Prtljago bomo poskusili čim boljobleke_vt_au zracionalizirati. Zakaj? Kot prvo so notranje letalske karte po Avstraliji samo z ročno prtljago bistveno cenejše, kot drugo pa imava vedno v mislih, da sta z nama tudi dva majhna škrata in verjetno bova marsikje morala nositi tudi njiju. Tako da je naš plan – čim manj krame s sabo! Od oblek stare, ponošene in skoraj premajhne majčke in hlače, ki ji bomo po uporabi “reciklirali” kar v Avstraliji. In tudi obutev takšna, ki je ni škoda za tek po peščeni rdeči preprogi.

To pomeni, da bomo vse potrebno zložili v 1 velik kovček/nahrbtnik. Dodatni kosi prtljage pa bodo vsi del ročne prtljage, ki jo lahko vzamemo direktno na letalo:

trunkimala1. Trunki – otroški kovček in avto-poganjalec v enem (mi imamo dinozavra), v katerem sta svoj prostor že našla zvesta spremljevalca najinih otrok na vseh potovanjih: dojenčica Vesna in medvedek Dinki. Otroka bosta za s sabo sama izbrala nekaj najljubših igračk, potovalnih družabnih igric in nekaj knjigic po lastni izbiri. Seveda v kovčku ne bodo manjkale barvice, zvezki za risanje, ustvarjanje in reševanje nalog ter pobarvanke.

foto_rukzakmala2. Nahrbtnik – avtosedež, ki nam bo za 6-letnico prav prišel kot avtosedež, v njem pa bo (upam da) dovolj prostora za vso tehnično in foto opremo. Tega se ogromno nabere! V njem je že okrog “100” kablov, polnilcev in vseh možnih priključkov ter pretvornikov.

3. Majhen nahrbtnik, ki ga bomo tudi v Avstraliji uporabljali za naše dnevne potepe po mestih, narodnih parkih in plažah. Vanj bomo zapakirali vse potrebno za polet do Avstralije: gradivo in vodiči o Avstraliji, fotokopije osebnih dokumentov, nekaj hrane in prigrizkov, rezervna oblačila za vse štiri, zobne ščetke in pasto ter osnovne zdravstvene pripomočke (termometer, Calpol in Bepanthen). In ker iz mrzle zime potujemo v pregreto vroče poletje, bomo imeli pri roki tudi obvezna sončna očala, kapice in sončno kremo s faktorjem 50+. Pa še nekaj se bo skrivalo v tem nahrbtniku: tisto obljubljeno presenečenje za otroka – čisto posebna nova igračka.

In naši občutki? Bližje, kot smo odhodu, bolj smo pripravljeni, manj je strahu in večje je veselje. Otroka poznata že vse avstralske živali, obvladata celo predvideno turo in znata vse pokazati na zemljevidu sveta (vključno s Katarjem, kjer presedamo na drugo letalo). Pa midva? Prebrala sva en kup gradiva, začrtala osnovno pot potovanja, določila najbolj želene cilje, našla primerne kampe za nočitve in naštudirala tudi to, kako in kje bomo sploh lahko dostopali do mobilnega omrežja in mogoče celo do interneta. Glede slednjega sva ugotovila, da je pokritost v Zahodni Avstraliji zelo slaba. Kar pomeni, da bodo tudi dnevi, ko ne bomo dosegljivi, ampak se tudi tega veselimo. Kot vedno se bomo prilagodili deželi, kjer potujemo, poslušali naravo in ji skušali sledili.

Related Posts

One Response

 1. artur

  Oj.
  Ko tole prebiram se za trenutek počutim skoraj tako, kot da bi se ravnokar sami odpravljali na pot. Tudi mi že vrsto let potujemo z nahrbtnikom naokrog. Prej sama, sedaj z otroci. Razlika je očitna. Otroci pregovorno odpirajo marsikatera vrata. Stik z ljudmi je tako še lažji.
  Down under vam želimo prijetno pot in da se vrnete s čim več zanimivimi zgodbami.
  LP Artur+3

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.